– Traseul Cicloturistic  Castelul Lupilor 

La inceputul lunii aprilie, anul curent, am reusit sa finalizam de identificat si marcat primul traseu cicloturistic realizat de catre asociatia noastra.

Denumit Traseul Cicloturistic ” Castelul Lupilor”, acesta isi are punctul de plecare si sosire exact in curtea unitatii turistice Castelul Lupilor.

Localizare

Adresa: Comuna Harau, Sat Chimindia, Str. Principala, nr. 83 (la aprox. 14 km de centrul municipiului Deva).

Am fost contactati de proprietarii acestui minunant complex, cu intentia si dorinta lor de a putea sa ofere clientilor (si nu numai) o ocazie ca acestia sa poata parcurge in conditii de siguranta si fara stresul de a se ratacii cateva ore minunate in natura, pe doua roti bineinteles.

Astfel, ajunsi in zona, am batut si strabatut drumurile si potecile, natura care pare mai linistita ca in alte locuri si am ajuns la o varianta de traseu de baza, marcat si semnalizat, la care in viitor cu siguranta ca vor mai aparea prelungiri sau ramificatii ale acestuia.

Potentialul zonei este foarte ridicat si se preteaza perfect mersului pe bicicleta de teren si a cicloturismului. In viitor cu siguranta veti putea gusta/degusta/cumpara de la localnicii intalniti pe traseu (Stana Chimindia, sat Varmaga, Sat Banpotoc) produse traditionale, fructe si legume crescute in propriile gradini, plus puteti gusta (si aproviziona la plecare) apa minerala naturala, la izvorul amenajat la intrarea in Banpotoc venind dinspre Varmaga.

Detalii tehnice (traseul nr.1):

Lungime:                        22.3 km

Diferenta de nivel +:      530 m

Grad de dificultate:         Mediu

Altitudine min.:              160 m (la plecare)

Altitudine max.:              490 m (la km 10,7)

Suprafata de rulare:       Drum pietruit 6.5 km , Poteca/Drum pe iarba 6.1 km, Drum/Poteca pe pamant 5.2 km , Asfalt 3.8 km, Ciment 0.7 km;

Timpi de parcurgere:   2 – 3 ore conditie fizica buna → 4  ore mers lejer;

Puncte de interes: Privelistea asupra raului Mures si a muntiilor Retezat – km 2;

–  Privelistea asupra stancilor de deasupra Chimindiei – km 2,5;
–  La iesirea in Valea Banpotocului, km 6, se vireaza stanga pentru sensul DUS, aceasta fiind o zona (pana la intersectia cu drumul bisericii din Varmaga) in care vom pedala si la DUS si la INTORS;
–  In zona pct. de altitud. max., km 10,7→12, priveliste asupra muntiilor Metaliferi;
–  Izvor cu apa minerala, sulfuroasa ~ km 18.

Marcaje: traseul este marcat cu litera C + sageti, de culoare alba sau galben neon (vopsea) si cu placute metalice indicatoare si de directionare.

Aceste marcaje sunt amplasate pe asfalt, pe stalpi, copaci, garduri, sau unde ne-a permis locatia, insa toate sunt vizibile si usor de reperat.

Asadar va invitam sa parcurgeti acest traseu cicloturistic, care ofera posibilitatea biciclistilor de a pedala in voie, in siguranta si departe de stresul cotidian, permitandu-va in acelasi timp sa va reconectati cu natura si deosebitele peisaje, sa observati animale salbatice (caprioare, vulpi, iepuri, veverite, s.a.), sa ascultati pasarile si linistea padurii.

Asteptam de la voi sa impartasiti cu noi experienta avuta parcurgand acest traseu, prin poze si comentarii pe paginile de socializare Total Cycling Ro si Castelul Lupilor.

TRACK GPS / Download:

Link Strava: https://www.strava.com/activities/429548851

Ture placute va dorim!